Niveluri optime de exerciții inversă declin cognitiv la șoareci

Niveluri optime de exerciții inversă declin cognitiv la șoareci

  • Un studiu recent a descoperit un „loc dulce” de exercițiu care inversează declinul cognitiv la șoarecii îmbătrâniți.
  • Cercetarea cercetării Echipa a descoperit că 35 de zile de exerciții continue au îmbunătățit deficitele de învățare și memorie la animalele îmbătrânite.
  • Descoperirile lor sugerează, de asemenea, o explicație despre cum și de ce exercițiul îmbunătățește funcția cognitivă.

Diverse studii arată că exercițiile fizice oferă organismului beneficii multiple potențiale pentru sănătate.

de la îmbunătățiri imediate, cum ar fi metabolismul mai eficient, până la câștiguri pe termen lung, cum ar fi Protecția împotriva cancerului, beneficiile sunt abundente.

Recent, aceste beneficii au ajuns să includă sănătatea creierului – în special hipocampul, care este responsabil pentru învățare, emoții și formarea memoriei.

De multă vreme, oamenii de știință nu au fost siguri de cum și de ce exercițiile fizice îmbunătățesc funcția creierului.

Acum, un nou studiu realizat de cercetătorii de la Queensland Brain Institute (QBI) de la Universitatea din Queensland, Australia, și -a propus să explice acest fenomen.

Cercetarea sugerează că nivelurile optime de exerciții fizice duc la o creștere a hormonului de creștere circulant (GH), ceea ce duce la o îmbunătățire a funcțiilor cognitive.

gh, o proteină pe care o face glanda hipofizară, ajută la controlul creșterii și la utilizarea glucozei și a grăsimilor în organism.

„Munca pe care am efectuat -o identifică unele mecanisme cheie cu privire la modul în care Și de ce exercițiul induce schimbări [cognitive] ”, spune autorul co-conducării și colegul de cercetare Daniel Blackmore, doctorat.

Concluziile din noua cercetare apar în două lucrări separate din jurnalul ISCience-prima Publicat în octombrie 2021 și al doilea în noiembrie

O poveste a două experimente

În acest studiu, Dr. Blackmore și colegii săi au condus două experimente.

În primul rând, au investigat dacă o creștere a nivelurilor de GH corelate cu punctele de exercițiu la care șoarecii în vârstă au arătat îmbunătățiri cognitive semnificative.

Apoi, au analizat dacă GH a jucat un rol cauzal în momentul și activarea beneficiilor legate de exerciții fizice pe care le-au observat la animale.

În timpul experimentelor, oamenii de știință au folosit diverse teste comportamentale pentru a evalua funcțiile cognitive ale animalelor, remarcând rezultatele corespunzătoare.

Pe lângă testele comportamentale, experimentatorii au recoltat probe de sânge din Animale, alături de probele de țesut din creier și glanda hipofizară. Aceste probe le-au permis să observe modificări induse de exerciții în hipocamp și să monitorizeze modificările nivelurilor de GH.

Cercetătorii au comparat toate rezultatele testelor cu un grup de control.

35 este „numărul magic”

La început, oamenii de știință au observat că șoarecii mai în vârstă au efectuat semnificativ mai puțin bine decât omologii lor mai tineri în testele comportamentale.

În urma acestei runde de teste, echipa a adăpostit animalele într -o cușcă și le -a dat acces la o roată de alergare.

La repetarea testelor comportamentale, oamenii de știință au descoperit că animalele mai în vârstă care au alergat timp de 35 de zile au arătat îmbunătățiri de învățare similare cu cele ale animalelor tinere care nu rulează.

În mod surprinzător, au descoperit că exercițiile fizice Perioadele mai lungi sau mai scurte de 35 de zile nu au avut efecte vizibile asupra învățării. Datorită acestui fapt, ei au numit marcajul de 35 de zile un „loc dulce”.

pentru a confirma importanța acestui loc dulce, oamenii de știință au testat un alt set de animale folosind un test comportamental diferit. Au observat îmbunătățiri similare de învățare în noul set de șoareci în vârstă care au funcționat timp de 35 de zile.

După această observație, cercetătorii au apelat la niveluri de GH pentru a înțelege de ce o perioadă precisă de exercițiu a îmbunătățit funcțiile cognitive. Aici, au observat că nivelurile de GH circulante au atins maximul în timpul locului dulce.

În plus, echipa a descoperit că GH stimulează producerea de noi neuroni în hipocamp.

Acest lucru i -a determinat pe oamenii de știință să concluzioneze că GH joacă un rol central în beneficiile cognitive observabile din exercițiile fizice la șoarecii în vârstă.

În cel de -al doilea studiu, au investigat modul în care producția de noi neuroni a schimbat circuitele în creierul murin în vârstă.

Folosind o procedură RMN noninvazivă, echipa a descoperit că învățarea spațială îmbunătățită a fost rezultatul unei conectivități îmbunătățite în gyrusul dentat, parte a gateway -ului către hipocamp.

„Acest studiu a arătat pentru prima dată că exercițiile fizice pot restabili conectivitatea în creierul mouse -ului”, a declarat dr. Blackmore News News Today, menționând că studiul „a identificat ce regiuni [în creier] sunt esențiale pentru Învățare spațială de succes. ”

Gestionarea așteptărilor

Pentru a înțelege implicația rezultatelor, MNT a căutat o opinie a experților.

DR. Jennifer Bramen, doctorat, un om de știință senior de cercetare la Pacific Neuroscience Institute, Santa Monica, CA, a explicat că orice intervenție care arată neurogeneză – creșterea noilor neuroni – la creierul adult este „extrem de interesant”.

Ea a adăugat, de asemenea, că „rezultatele studiului sunt extrem de valoroase”. Implicarea acestui lucru și a corpului din ce în ce mai mare de cercetare asupra exercițiului aerobic este faptul că este un instrument incredibil de valoros pentru păstrarea sănătății creierului și a abilităților cognitive pe măsură ce îmbătrânim. ”

„ Una dintre concluziile lor cheie ”, dr. Bramen S -a adăugat, „este că este nevoie de timp (35 de zile) pentru ca șoarecii să experimenteze o îmbunătățire semnificativă a cogniției lor.”

„Este important să gestionăm așteptările cu privire la cât de rapid o persoană va experimenta un beneficiu semnificativ din Aerobic obișnuit exercițiu. [Cu toate acestea], este [de asemenea] important să continuăm exercitarea pentru a menține aceste beneficii ”, a concluzionat ea.

O paradigmă de exercițiu produsrecenzie.top „optimă”

După cum a menționat Dr. Bramen, rezultatele studiului sunt valoroase. Cu toate acestea, studiul nu este lipsit de limitări.

În primul rând, echipa a folosit doar șoareci de sex feminin în vârstă sănătoasă în munca lor. Prin urmare, experimentele trebuie să se repete la șoarecii de sex masculin pentru a determina dacă rezultatele se aplică ambelor sexe.

Acest lucru este necesar, deoarece momentul exact pentru a experimenta beneficiile exercițiului fizic poate diferi între sexe.

Mai mult, este încă nevoie de studii umane pentru a confirma concluziile oamenilor de știință.

Echipa intenționează să studieze acest lucru în viitor. Într -o conversație cu MNT, Dr. Blackmore a dezvăluit că, ca urmare a biomarkerului GH, oamenii de știință se pot identifica acum când exercițiile fizice au atins un nivel optim care ajută la funcția creierului.

În plus, a spus el, din cauza abordării neinvazive pe care cercetătorii le -au folosit în experimente, este încrezător că „abordări similare pot fi efectuate cu subiecți umani.”

„Ultimul nostru final Scopul este de a identifica o paradigmă optimă de exerciții care poate îmbunătăți cogniția umană la persoanele în vârstă pentru a încetini rata, a întârzia sau chiar a preveni demența. Aceste studii la animale deschide calea acestei lucrări. ”

– Dr. Blackmore

  • Neurologie/Neuroștiință
  • Obezitate/Pierdere în greutate/Fitness
  • Seniori/Îmbătrânire
  • Medicină sportivă/fitness